Lucrări de reabilitare finalizate la DJ132

S-au finalizat lucrările de reabilitare a drumului DJ132 Rupea-Homorod-Jimbor-lim. Jud. Harghita, km 0+000- 18+250. Recepția a fost realizată în data de 06.10.2023, iar la eveniment au fost prezente numeroase persoane publice, printre care Ministrul Dezvoltării, consilieri județeni și primari din zona Rupea. 

Drumul, cu o lungime de 18,2 km, face legătura între DN13 (E60, tronsonul din jud. Brașov) și DN13A (tronsonul din jud. Harghita). Starea acestuia era precară și afecta atât circulația, cât și fluxul economic din zonă.

Echipa Viarom din Agenția Brașov a executat lucrări de reabilitare a drumului cu o lățime a părții carosabile de 6.5m, cu acostamente din piatră spartă de 0,75 cm și taluzuri înierbate.

🚧 Pe întreg sectorul de drum s-au executat lucrări de siguranță a circulației, prin montare de indicatoare noi, marcaje rutiere transversale și longitudinale, dar și parapeți de protecție în zonele de curbe periculoase.

S-au realizat 5 poduri noi și lucrări de reabilitare la alte 3 poduri. Pentru toate acestea s-au efectuat lucrări de amenajare albii (peree din piatră brută/saltele și saltele de gabioane placate cu beton în grosime de 15 cm). De asemenea, s-au executat lucrări de scurgere ape (șanțuri rigole podețe, șanțuri de pământ) și accese la proprietățile riveranilor.